BCAA (haaraketjuiset aminohapot)

BCAA (haaraketjuiset aminohapot)
BCAA on lyhenne englanninkielisistä sanoista ”branched-chain amino acids”, eli haaroittuneet aminohapot.

Tätä elimistön tärkeää rakennuspalikkaa löytyy suuria määriä kaikista laatuproteiineista kuten lihasta, kalasta, munista, siipikarjasta ja maitotuotteista. Se on tärkeä proteiini ja ilman sitä ei kehomme tulisi toimeen olitpa sitten aktiiviurheilija tai satunnainen treenaaja.

Hyvänmakuiset lisäravinteet
Ravintolisinä BCAA:ta saa tabletteina ja jauheena sekä valmiina juomina. Meillä Nordicathletella on myynnissä BCAA:ta sekä tabletteina että jauheena. Esimerkiksi vadelman makuista BCCA:ta voi nauttia shakerissa valmistettavan juoman joukossa. Muita aminohappovalmisteiden makuja ovat BCAA persikka, mansikkasiideri, päärynä, cola, omenamehu, vihreä omena/lime sekä herkullisen makuinen Crazycandy!

Monet ravintolisät Nordic Athletella ovat vegaanisia, joten se soveltuu. myös kasvisruokavaliota noudattavalle erinomaiseksi ravintolisäksi.

L-Leusiini on tärkein, yksittäinen BCAA haaraketjuinen aminohappo
Aminohapoista tärkein on L-Leusiini. L-Leusiini on tärkein koska, sillä on suurin yksittäinen vaikutus lihasproteiinisynteesissä. Se stimuloi lihaksia ja on siten tärkein yksittäinen aminohappo lihamassan kerryttämisessä. L-Leusiini kulkeutuu suoraan elimistössä lihakseen. Sen lisäksi että se auttaa lihaskasvussa se myös ehkäisee lihasproteiinin hajoamista.

L-Leusiini myös vähentää väsymystä ja lisää kestävyyttä.