Lihaskasvu

Valitun kaltaisia tuotteita ei löytynyt.

Kun tavoitteena on lihaskasvu ja massanlisäys, tulee kuluttaa vähemmän ja syödä suhteessa enemmän. Tavoitteellisella massanlisäyksellä eli bulkkauksella tarkoitetaan kehon massapainon nostamista syömällä enemmän kuin kulutetaan. Massanlisääjillä eli Gainereilla on mahdollista saada helposti tarvittavat kalorit, jotta painonlisäys ja lihaskasvutavoitteeseen pääseminen on mahdollista.

Bulkkaus eli tavoitteellinen massanlisäys

Tavoitteena bulkkauksella on nostaa painoa, jolloin sekä lihakset että elimistön rasvamäärä kasvavat. Lopullisena tavoitteena on lihasmassan kasvu. Siksi on varottava, ettei rasvaprosentti nouse, vaikka kehon massaa lisätään. Siksi painonnousu on hyvä tehdä hallitusti ja laadukkaiden massanlisääjien avulla.

Lihominen ei ole terveellistä ja ylensyönti aiheuttaa esimerkiksi palautumisen hidastumista. Lihominen ja treenaus ei suoraan johda lihaskasvuun. Tästä syystä massaa lisätessä onkin hyvä olla tietoinen rasvojen ja hiilihydraattien laadusta. Bulkkauksessa on tärkeää syödä enemmän puhdasta ja ravintorikasta, ns. hyvää ruokaa. Hyvä, terveellinen puhdas ruoka yhdistettynä oikeisiin laadukkaisiin ravintolisiin, gainereihin ja massanlisääjiin on oiva keino saada treeniin lisää tehoa ja energiaa.

Massakausi tähtää lihaskasvuun

Proteiinien tarve on massakaudella pienempi kuin dieetillä ja massakaudella lisätäänkin nimenomaan hyviä rasvoja ja hyviä hiilihydraatin lähteitä. Massakausi ja sen kesto on hyvä suunnitella etukäteen. Sopiva massakauden pituus on useimmiten noin 3-6 viikkoa.

Kun olet massakaudella muista massanlisääjien käytön lisäksi treenata kovempaa kuin mitä normaalisti. Massanlisääjissä hiilihydraattien määrä on suurempi kuin proteiinin. Proteiinia on vähemmän se pitää nälkää loitolla. Hiilihydraatit taas ovat nopeita energianlähteitä. Jaksat hetken kovaa, mutta sitten on taa aika tankata lisää energiaa.

Massakausi on hyvä aloittaa silloin kun rasvaprosentti on alhaalla. Kun lähdet lisäämään massaa systemaattisesti, ensin kasvavat lihakset ja sitten rasvan määrä. Massanlisääjät ja gainerit auttavat sinua kohti tavoitteitasi.

Nordiac Athlete on oikea osoite silloin, kun haluat lihaskasvua ammattilaisurheilijoiden käyttämillä ravintolisillä. Tutustu myös muihin ravintolisiin!